Vybíráte u nás dřevěnou podlahu a chcete mít jistotu správného odstínu, struktury a kvality materiálu? Nechte si zaslat vzorek, který vám doručíme do 3 pracovních dnů.

Rady a tipy, Strana 2

Kdy pokládat podlahy na anhydrit nebo beton?

Doporučené základy pod dřevěné podlahy jsou beton, nebo anhydrit. A na co si dát především pozor při pokládce na tento litý základ? Samozřejmě na vlhkost.   Pracujte s časovou rezervou Dřevěnou pod...

Lakovaná nebo olejovaná podlaha?

V naší nabídce naleznete lakované a olejované podlahy. Rozdíl mezi nimi je v použitém typu povrchové úpravy. Lakování a olejování dřevěných podlah vám pomůžeme vysvětlit, abyste věděli,...

Dilatační spára

Dilatace je změna rozměrů (délky) tělesa vlivem teploty. Jde o přirozený fyzikální jev, se kterým při pokládce dřevěné podlahy musíme počítat. Se změnou okolní teploty se dřevěné podlahové díly mírně ...

Jakým směrem položit podlahu?

Podlahu můžeme pokládat dvěma základními směry - podélně a příčně. Typ těchto dvou způsobů vychází z toho, jak jsou prkna orientovaná při vstupu do místnosti. Nejčastěji je podlaha položena podélně k&...

Podlaha na podlahové topení

Dnešním trendem je stále více novostaveb, které jsou vybavené podlahovým topením sloužící jako hlavní zdroj vytápění. Častým dotazem našich klientů je možnost použití dřevěné podlahy BARLINEK v kombin...

Používané dřeviny, jejich vlastnosti a výhody

Podlahy Barlinek jsou vyrobeny ze tří vrstev dřev. Ty jsou k sobě lepené kolmo na letokruhy a to proto, že se tím efektivně zabrání tvarovým změnám hotového podlahového dílu. Výsledný výrobek je pevný...

Tvrdost nášlapné vrstvy

Jednou z mnoha metod měření tvrdosti materiálů je tzv. metoda Janka, která probíhá působením ocelové kuličky s průměrem 11,28 mm na povrch dřevěné podlahy. Kulička je vtlačována do dřeva do 1/2 své vý...

Stránka 2 z 2 - 22 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním a v případě poskytnutí dalších osobních údajů s jejich ochranou a zpracováním.